Търси
НОВИ НОВИ
ПРОМОЦИИ ПРОМОЦИИ
ПРОИЗВОДИТЕЛИ
ЗА НАС
БЛОГ
Плодове и Зeленчуци Плодове и Зeленчуци
Покажи менюто
Ядки Ядки
Покажи менюто
Консерви и Разядки Консерви и Разядки
Покажи менюто
Месни продукти Месни продукти
Покажи менюто
Млечни продукти Млечни продукти
Покажи менюто
Рибни и Морски продукти Рибни и Морски продукти
Покажи менюто
Замразени продукти Замразени продукти
Покажи менюто
Продукти 380 Маркет Продукти 380 Маркет
Покажи менюто
Подправки Подправки
Покажи менюто
Чайове и Кафета Чайове и Кафета
Покажи менюто
Алкохолни напитки Алкохолни напитки
Покажи менюто
Води и Безалкохолни напитки Води и Безалкохолни напитки
Покажи менюто
Сладки Сладки
Покажи менюто
Солени Солени
Покажи менюто
Хляб и Тестени изделия Хляб и Тестени изделия
Покажи менюто
Зърнени и Варива Зърнени и Варива
Покажи менюто
Био и Специални храни Био и Специални храни
Покажи менюто
Козметика и Дрогерия Козметика и Дрогерия
Покажи менюто

Производители

Винпром Славянци

Винпром Славянци

Избите в селата Славянци, Грозден и Сунгурларе се обособяват в самостоятелни винарски кооперации , които съществуват до 1950 год. От своето основаване до днес предприятието се занимава с производство на вино и ракия в района на Сунгурларската долина, част от Южен лозаро-винарски регион.Винекс Славянци се състои от четери винарски изби: Славянци, Сунгурларе, Лозарево и Карнобат, които използват високоефективни модерни технологии за производство на вина и ракии и други алкохолни напитки. С помощта на високоефективни технологии и квалифициран персонал годишно се произвеждат около 150 000 хектолитра вино, вермут и ракия. Съдовия капацитет е 300 000 хектолитра, в това число 200 000 хектолитра за първично винопроизводство и 1600 дъбови бъчви с вместимост 200dm³. Винарната разполага с четири модерни технологични линии за студено стерилно бутилиране на тихо и пенливо вино, вермут, ракия и бренди, както и линия за опаковки "bag in box" с вместимост от 3 до 10 литра. 

Water for Health

Water for Health

Schwartau

Schwartau

Holland and Barrett

Holland and Barrett

ViM

ViM

В и M Продуктион е с основната ни дейност е производство на студено извлечени нерафинирани растителни масла. Екипът на фирмата има желанието и мотивацията да напомни за здравословната роля на нерафинираните студено извлечени масла и ролята която те имат за човешкия организъм. Уникалният ефект на растителните масла върху нашето тяло се дължи на сложността и богатството на техния минерален състав. Маслата извлечени от растителен материал чрез студено пресоване включват всички полезни свойства на растенията, плодовете, ядките от които са произведени. В допълнение към прекрасните кулинарни свойства притежавани от много масла които съдържат уникални вещества, микроелементи и витамини. Нерафинираното масло се получава при температура не повече от 40-45 0 C, без химическа обработка, която позволява да се запазят всички полезни свойства на растенията, от които е получено.

Benlian

Benlian

Rapunzel

Rapunzel

Il Nutrimento

Il Nutrimento

Trentin

Trentin

Mon Eclair

Mon Eclair

Meggle

Meggle

Oekovital

Oekovital

Rizzoli

Rizzoli

Biovegan

Biovegan

Меско

Меско

Меско Петрич е семейна компания за производство на колбаси и месни деликатеси. Създадена е през 1994 година от Светла и Костадин Чорбаджийски, дипломирани инженер-технолози с опит в месопреработката. Разполагаме със собствено модерно месопреработвателно предприятие в гр. Петрич с разгъната площ от 2400 кв.м., което отговаря на всички европейски изисквания. В компанията работят над 120 души – квалифицирани специалисти, с които заедно изграждат облика на една модерна и просперираща в месопреработката фирма. Предлагат богат асортимент включва широка гама от малотрайни, трайни варено-пушени, сурово-сушени колбаси, шунки и деликатеси, произведени по традиционни български и немски технологии.  Продуктите от серия Баланс са създадени от специална селекция месо с контролиран произход и качество и с естествени съставки и без добавени изкуствени оцветители, овкусители, глутен, соя и без механично отделено месо.

 

Dogus

Dogus

Nutrigen

Nutrigen

Inaessentials

Inaessentials

Inaessentials е фамилна фирма, която вече повече от десетилетие се занимава с биологично земеделие и биологична преработка на етерично-маслени култури. Фирмата отглежда насаждения с био лавандула, рози, смрадлика, коприва, лайка, салвия и смрадлика. Собственичката - Веселина Ралчева - е една от основателките и първи председател на Асоциацията на биофермерите в България - Българска Асоциация Биопродукти. През 2019 тя е избрана за пръв носител на наградата "Биопроизводител на Годината в България". Inaessentials развиват усшено търговска дейност в Германия, Австрия, Чехия, Словакия, Румъния, Полша, Нидерландия, Велокобритания, Италия, Испания, Португалия.

Clipper Teas

Clipper Teas

Либера Естейт

Либера Естейт

Branca

Branca

Bushmills

Bushmills

Clausthaler

Clausthaler

Sacla Italia

Sacla Italia

Migibi

Migibi

Migibi са български бранд със 100% био съставки, подбрани с внимание от целия свят. Migibi е съсздаден, за да разбием мита, че здравословната храна е скъпа, но за сметка на това не е вкусна. Всички продукти Migibi са веган, без глутен, без консерванти, с изцяло био съставки, не сдържа млечни продукти и яйца и са без глутен, подсладени с кокосова захар.

Wooden Spoon

Wooden Spoon

Sweet Twins

Sweet Twins

Kookie Cat

Kookie Cat

Clearspring

Clearspring

Dr. H and H

Dr. H and H

Aldiva

Aldiva

Virgilio

Virgilio

Био България

Био България

Историята на harmonica започна през 2006-а година, когато трима приятели се започват да работят с първите две био кравеферми в България. По това време в магазините имаше предимно евтини имитации на храни – за сметка на качеството, околната среда и здравето. Идеята за био земеделие в България е абсолютно непозната тогава, а подкрепата към начинанието негативна. harmonica започва с едно био кисело мляко, което дава надежда и увереност, че ще променят нещата към по-добро. В работата си откриват, че земеделието и производството на храна са в епицентъра на големите екологични проблеми, пред които е изправено поколението ни – загуба на биоразнообразие, промени в климата, замърсяване. Разбрат, че много от решенията съществуват и harmonica е част от една световна вълна за промяна. Сега работата им е да търсим решения на тези проблеми чрез всичко, което правят. България може да е невероятен пример за това как се произвежда храна с грижа за биоразнообразието, почвата и водата, с плодородие, което носи просперитет на хората. Затова избират да работят открито, привличайки все повече фермери, преработватели и партньори, които споделят техните ценности.

Haig

Haig

Заара Янчо Иванов

Заара Янчо Иванов

Isola Bio

Isola Bio

Adolo

Adolo

Изба Синтика

Изба Синтика

Разположена в сърцето на регион известен с лозарството и винарството от времето на Траките, Винарска изба Синтика е новото превъплъщение на изградената в средата на миналия век Комплексна опитна станция в гр. Сандански. В течение на десетилетия експерименталният аграрен център развива множество клонове и вариации на различни култури, оставяйки ярка следа чрез създаването на уникалните сортове грозде Ранна Мелнишка лоза (Мелник 55), Мелнишки Рубин, Сандански Мискет и др. Наследявайки тези десетилетни традиции във винопроизводството, Винарска изба Синтика изниква на българската винена карта през 2008 г. като изцяло нов и модерен винарски комплекс. Винарска изба Синтика е носител на десетки отличия от национални и международни изложения, сред които и четири награди Златен Ритон, присъдени на Винария 2010, 2011, 2014 и 2016. Винарска изба Синтика разполага със 325 дка. собствени лозя (175 дка от които се създават в момента) от сортовете Мерло, Каберне Совиньон, Каберне Фран, Сира, Пти Вердо и Ранна Мелнишка лоза, като е използван елитен френски посадъчен материал.

Valor

Valor

Коки

Коки
 
Фермата на ЗП Божидар Стоичков се намира в с. Батулия, област София. Пъдпъдъчите яйца помагат при лечението на над 10 заболявания. В тях се съдържат повече биологично активни вещества, отколкото в яйцата на които и да било птици. Пъдпъдъчите яйца превъзхождат кокошите по наличие на витамин В 12, затова са полезни за вегетарианци, които са се отказали от месото, но консумират млечни и яйчни продукти. Рекордно е съдържанието на витамини А, В1 и В2 в продукта, цинк, магнезий, калий, фосфор, манган и много желязо. Пъдпъдъчите яйца са полезни при големи физически натоварвания и като част от диетично меню. Съдържат по-малко холестерол, в сравнение с кокошите и затова се препоръчват на хора със сърдечни проблеми. Протеинът, полезните мазнини и фолиевата киселина помагат за поддържането на хормоналния баланс при жените.

Suma

Suma

Antica Pasteria

Antica Pasteria

Винарна Орбелия

Винарна Орбелия

Oрбелия е семейна винарна, разпожена е в подножието на планина Беласица, до с. Коларово, на 12 км. западно от гр. Петрич. Орбелия е древното тракийско име на планинския масив и в превод означава бяла, красива планина. Винарната отваря врати през 2013 г. и разполага със съвременно технологично и лабораторно оборудване и предлага отлични условия за винен туризъм и дегустации. Част от вината отлежават във френски, български и американски дъбови бъчви тип барик. Произвеждат висококачествени вина от традиционните за района сортове грозде, като се опитват да съхранят старите винени традиции в региона, които датират още от времето на траките. За целта отделят специално внимание на гроздето, което добиват от собствени лозови масиви в района на Петрич и технологиите, по които произвеждат вината. Лозовите масиви са посадени върху канелени горски, делувиални и алувиално-ливадни почви, който дават чудесни условия за тяхното развитие. Разположени са в землищата на селата Митиново и Старчево.

The Bridge

The Bridge

Castello

Castello

От Долапа

От Долапа

От Долапа е собствена марка на Дан Трейд основана през 2016 г. Предлагат консерви и месни продукти. Месните ни продукти са без съдържание на консерванти и оцветители. Произвеждат се по собствена рецепта в малък завод в Централна България.

Radeberger

Radeberger

The Maple Treat

The Maple Treat

ЗП Али Джамал Таир

ЗП Али Джамал Таир

Бонония Естейт

Бонония Естейт

През 1895 година, пленен от красивата природа и меката вода на река Дунав, унгарецът Виктор Олингер създава една от най-старите пивоварни в България, в село Кошава, която по-късно бива преобразувана във винарна. През 2013 година са засадени първите 400 декара с млади лози, като към днешна дата лозовите масиви се простират на над 1300 дка. Желанието на собствениците е насажденията да достигнат до площ от 1500 дка, формирани по резитбата на д-р Гюйо, в които да се отглеждат различни по вид сортове като Совиньон Блан, Шардоне, Траминер, Вионие, Ризлинг, Мускат Отонел, Пино ноар, Пино гри, Каберне Фран, Каберне Совиньон, Сира и традиционната за региона българска Гъмза. Младите лози са прецизно подбрани от Италия и Франция, спрямо международното потребителско търсене. През 2016 г. Bononia Estate представя първите си вина – ISTAR, Ooh La la, Gomotartzi и Bononia Estate Reserve.

Monte

Monte

Недко Недков Овчарово

Недко Недков Овчарово

Започват бизнеса си с обработваемата земя 4 000 декара, като основният отрасъл който се отглежда са растенията. Постепенно се включва отглеждането на животни, захранени на лични пасбища. Оттам по подразбиране производственият процес се разширява до месопроизводство и търговия с млечни продукти. Днес производствената база на фирмата обхваща обработваема площ от 60 000 декара, разположени в сърцето на плодородните земи на Добруджа. Фирмата продължава да отглежда зърнени култури с цел да изхранва животните си с натурална и качествена храна, гарантираща високо качество без модификации. Когато животните са отгледани и се хранят пълноценно, те дават висококачествени млечни продукти с много висока хранителна стойност – прясно мляко, кисело мляко, сирене, кашкавал, масло и други. Фирмата добива месо само от мъжките добичета, а от зърнените култури, които отглежда продава част от слънчоглед.

Биохерба Р

Биохерба Р
 
Биохерба разполага с три производствени и складови бази с обща площ над 4000 квадратни метра. Предлагаме на българския и европейския пазар повече от 900 здравословни продукта на билкова основа. Поставяйки качеството на първо място, ние работим с най-добрите световни фирми за производство и доставка на суровини. Биохерба притежава всички необходими европейски лицензи за производство и търговия. Притежаваме и биосертификати за билките, с които работим. Разширяват производствените си мощности като добавихме изключително модерна инсталация за студено пресовани масла и съвременна екстрахираща инсталация. Това позволява да затворят цикъла на производство и сами да произвеждаме по-голяма част от суровините, които влагаме в продуктите.

Танака

Танака

Танака ООД е българска компания, семейно ориентирани и притежават над 30 години експертиза в сферата на: вноса, износа, производството, пакетажа и търговията с подправки и билки, крем нишестета и сладкарски добавки, зърнени и суперхрани, мюсли и зърнени закуски, корнфлейкс, панировки и картофено пюре, филтърни чайове и др. Дистрибуторската ни мрежа има национално покритие. Продуктовото ни портфолио наброява над 240 артикула и се експортира в над 12 държави, сред които Англия, Германия, Кипър, Гърция, Ирландия, Белгия и др. Ние сме основен партньор на водещите фирми за дистрибуция на бързооборотни хранителни стоки в България, като за част от тях работим под Private label.

Cammino D Oro

Cammino D Oro

Улан Джемал Уланов

Улан Джемал Уланов

Мисията на екипа на Мандра Борино е висококачественото производство на млечни продукти от натурална първокласна суровина. Мандрата е разположена в село Борино в Западни Родопи в екологично чиста местност. Отдадените ни специалисти следят параметрите на всеки продукт с внимание и прецизност, защото за нас е важно да получите здравословни и вкусни овче и краве сирене, първокласен кашкавал, извара и масло. Основен принцип при висококачественото производство на млечни продукти като извара, кашкавал, сирене и масло, е поддържането на образцово ниво на хигиена в процеса. Това осигурява стопроцентова гаранция, че хранителните продукти, които излизат от мандрата ни, са здравословни, полезни и качествени. Технологичният процес и неговата чистота се следят през 100% от времето. Осъществяват затегнат контрол на хигиената на резервоарите за съхранение на културите, процеса на ферментация, както и на контролирането на растежа на полезните бактериални култури. Поддържат ефективна и последователна дезинфекция преди стартиране на производството и почистване след последния етап. Заради тези обстоятелства продукцията - кашкавал, ароматно сирене, златисто масло и пухкава извара притежават физиологична пълноценност и висока калоричност, имат високо съдържание на полезни мазнини и белтъчини, добре усвоими пептиди, витамини, свободни аминокиселини и микроелементи.

Alexfish

Alexfish

Родопа Ком

Родопа Ком

Създадена преди 20 години, Родопа Ком е една от най-успешните фирми в българската хранителна индустрия, лидер в бутиковото месо, в което не се използват никакви заместители, силни стабилизатори и подобрители в суровините, които са 100 % месо. Фирмата произвежда месото в собствена екологично чиста ферма, след което го преработва в предприятие, сертифицирано съгласно всички най-високи световни стандарти. Спазват традиционните рецепти, които преобразяват с новаторски дух, като гарантираме абсолютното безкомпромисно качество, което съхранява автентичния и изключително разпознаваем български вкус.

San Pellegrino

San Pellegrino

Sitoglu

Sitoglu

Каймакани

Каймакани

Кравеферма Каймакани е създадена преди повече от половин век, когато през 1962 г. в село Цалапица са построени два обора и една доилна зала, с които започва нейната история. Фермата разполага с 5 000 дка земя и фуражен цех, който произвежда сенно брашно от люцерна. От 2000 г. начело на фермата е семейство Каймаканови – като до ден днешен се грижат за нейното модернизиране. В момента в кравефермата ни има над 1 300 крави порода Холщайн, от които 500 дойни животни, а за всички тях се полагат само най-добрите грижи. Чрез високотехнологичните системи, доилният процес е изключително ефективен, което означава, че кравите имат повече време за хранене и почивка – а това се усеща в уникалния вкус на млякото. На животните се дава единствено естествена природна храна от стопанството, което допринася за отличителния вкус.

Estrella

Estrella

Barzanov

Barzanov

Dragon Superfoods

Dragon Superfoods

Jaegermeister

Jaegermeister

Oskar

Oskar

Caputo

Caputo

Bio Agros

Bio Agros

Yeni Raki

Yeni Raki

Шато Копса

Шато Копса

Шато Копса е от малкото семейни винарни, в които поемат целия процес – от гроздето до бутилката – в свои ръце. Така можем да следят лично всеки момент от развитието му и да се грижим то да живее и да разкрива още по-интересните и дълбоки нотки на характера си, дори и затворено в стъкло. Затова през 2005 г. правят съвременна база за винопроизводство със собствена лаборатория в град Клисура, само на няколко километра от лозята. А за да сме сигурни в правилното съхранение на продукцията си, през 2008 г. издигнахме величествения замък Шато Копса. Построен според каноните на средновековната архитектура, в каменните му основи вграждат изба и там, във френски, американски и български дъбови барели, отлежават най-добрите селекции.

Grivas

Grivas

Ядките с марката Grivas водят началото си от 1991г. и са първите преработени и пакетирани на територията на България. С въвеждане на нови технологии отговарят и защитават най-високите изисквания в сферата на хранително-вкусовата промишленост – ISO 22000 & IFS. През 2016 е откри изцяло новоизградена производствена и складова база на площ от 12000 кв. м., находяща се в с. Иново, обл. Видин. Допълнително се усършенства производствената база чрез закупуването на машини за почистване и сортиране на семена, както и такива за обработка на ядки, сушени плодове и експандирани продукти. 

Bio Italia

Bio Italia

Monkey Shoulder

Monkey Shoulder

Cremiere De France

Cremiere De France

Hastel

Hastel

All-Bio

All-Bio

Belvedere

Belvedere

Багри-Н

Багри-Н

Багри е малка ферма, намираща се на територията на Натура 2000, в близост до Природен Парк Персина, където отглеждат пасищно своите над 350 овце от породата Ланкон. Овцете Лакон са известни с производството на традиционното френско сирене Рокфор. Във ферма Багри съчетават живота в близост до природата със съвременните технологии за доене и произвеждане на собствен фураж от кълнове. Изграждат семейната ни ферма с мини мандра за ръчни занаятчийски продукти – сирене, кашкавал и овче кисело мляко. Внимателно подбрат породата – ароматът на млякото и месото на животните е деликатен, а маслеността на млечните продукти е много висока.

Campari

Campari

Paladin

Paladin

Мандра Фермер

Мандра Фермер

Gelato and Latte

Gelato and Latte

Natur Compagnie

Natur Compagnie

Видинска Гъмза

Видинска Гъмза

Видинска Гъмза е сравнително младо име на винения пазар в България. Създадена от собственици на над 600 дка винени лозя в района на село Ново Село, област Видин, тя въплъщава най - добрите традиции на новоселските винари, прочули областта с производството на висококачествени вина.Десетки години назад във времето тази част на Северозападна България е известна с отглеждането на сортове грозде, от които по-късно се произвежда вино, наистина достойно за определението „Елексир на боговете". Видинска Гъмза разполага със собствена изба в село Ново Село и е специализирана в производството на червени и бели вина в лимитирани серии, като се отделя изключително внимание на всеки детайл от производствения процес - от отглеждането на лозята, през беритбата на гроздето в най - подходящия за това момент, до бутилирането на готовото вино и неговото представяне.

Snatts

Snatts

Kerrygold

Kerrygold

Rigoni di Asiago

Rigoni di Asiago

Bio Lust

Bio Lust

Coati

Coati

Intenson

Intenson

Паста МиП

Паста МиП

Цъфтящата Занаятчийница e малък цех за занаятчийски продукти. В техния асортимент влизат различни ръчно приготвени,веган,натурални продукти. Талиатели и юфка са ръчно наточени, от твърда пшеница или от лимецово брашно, смляно на каменна мелница. Пастата е оцветена с различни сезонни свежи зеленчуци, най-често от органична местна градина. Горчицата се произвежда, от синапено семе и само от натурални съставки. Пестото е от босилек или спанак, според сезона, както и други сосове и разядки.

Mutti

Mutti

Holle

Holle

Rana

Rana

Zuger

Zuger

Зельоная Марка

Зельоная Марка

Arla

Arla

Everfresh

Everfresh

Qwell

Qwell

Citterio

Citterio

Козарев

Козарев

Козефермата се намира в един от най-екологично чистите региони в България – Централен Балкан, в южните склонове на Севлиевския Балкан, в подножието на върховете Ботев, Триглав, Шипка, Бузлуджа, Амбарица и Беклемето. Продукти на Козарев са с безупречно качество и с доказан произход, произведени само с пълномаслено козе мляко, собствено производство, с контролирано качество, български закваски. Това, което прави продуктите уникални, е пълномасленото козе мляко с контролирано качествено собствено производство, от което са направени. Технологията на отглеждане на козите е изцяло френска - „ad libidum“ (на воля). Чрез това отглеждане козите сами определят колко и каква храна и вода да консумират. 

Heath and Heather

Heath and Heather

Delishu

Delishu

Bredas

Bredas

Bredas е търговската марка под която две пасищни, животновъдни ферми реализират своите продукти директно на крайни клиенти. Основната идея е производството на чисто месо с гарантирано качество от пасището до Вашата трапеза. Агрофарм ООД стопанисва животновъдна ферма, разположена в покрайнините на гр. Петрич. В стадото на фермата, наброяващо повече от 200 животни влизат елитните месодайни породи Абърдийн Ангъс, Галовей, както и традиционнoто Българско Кафяво Говедо. Животните прекарват по-голямата част от годината в пасищата на Рила планина, като само през най-суровите зимни месеци се прибират във фермата край гр. Петрич. Пасищното отглеждане в естествената им среда изгражда здрави и силни животни, които рядко боледуват и са приспособени да издържат спокойно метеорологичните приумици на времето в планината. Качеството на месото им е несравнимо, с правилно разпределена мраморираност и страхотен вкус. През последните години откриват и собствен свинекомплекс с месопреработвателно предприятие, отговарящи на всички изисквания на ЕС, в които се произвеждат вкусни традиционни продукти от свинско месо. 

Кронос

Кронос

Кронос АД е фирма, специализирана в производството, пакетирането и дистрибуцията на сурови, печени ядки и семена, сушени плодове и кафе. Фирмата е основана през 1995 г., в Южна България и за последните над 25 години е доказан лидер в областа на производството, търговията и дистрибуцията на ядки, семена и кафе за Източна Европа. Фирмата прилага стратегия на безкомпромисно спазването на правните и регулаторни изисквания на Европейския Съюз, чрез имплементацията на HACCP, ISO 9001:2015 и IFS. Фирмата е сертифициран Kosher и Halal производител. Кронос АД въвежда непрекъснати подобрения, насочени към удовлетворяване изискванията и очакванията на клиентите. Процесът на производство е придружен от постоянно наблюдение. Идентифицирането и развитието на продукта се проверява с индивидуален код, като за всяка партида се издава сертификат за качество. През 2000 г., като отговор на новите пазарни предизвикателства и конкуренция, се създава фирма „Кронос Дистрибюшън България” АД, която се превръща в една от водещите български компании в областта на търговията и дистрибуцията.

Miree

Miree

Nothing and More

Nothing and More

Благите

Благите

Acqua Panna

Acqua Panna

Винарна Старосел

Винарна Старосел

La Chinata

La Chinata

Reyka

Reyka

Mamas

Mamas

Mama's се стреми да представи всички съкровища на балканската кухня, по отношение на приготвянето на храна, местните съставки и богатата традиция на балканския регион, чрез своята колекция от продукти. Прилагат творчески подход, като добавят специфичен характер към всеки буркан на Mama's, по отношение на оригиналния вкус и модерен външен вид, за напълно ново изживяване. Тяхната цел е да поддържат изключителния вкус на традиционната балканска кухня, която с гордост предлагат на техните потребители. Mama's - Традиционни домашни рецепти, е колекция от висококачествени, всички естествени, страхотни на вкус премиум продукти с автентични и широко приемливи вкусове, направени по традиционни рецепти от най-добрите домакини в Македония. За да запазят изключителния и оригинален вкус, използват само най-добрите, внимателно подбрани сезонни съставки, събрани в пика на своята свежест и уникален производствен процес, който позволява всички тези пресни съставки да бъдат обработени направо от полетата, в рамките на 12 часа. Продуктите на Mama's са изработени в ограничени количества, без да се добавят изкуствени оцветители, добавки, консерванти, сгъстители или нишесте, което ни позволява да поддържаме вкуса богат и жив.

Mr. Brownie

Mr. Brownie

Iliada

Iliada

Курабийница

Курабийница

Руский Стандарт

Руский Стандарт

Pasta Di Martino

Pasta Di Martino

Гайо

Гайо

Гайо Шоколад се създава през 2011г в Пловдив с желание за непрестанно търсене и откриване на нови преживявания и емоции по време на приготвяне на храната и нейното споделяне. В работилница Гайо преоткриват стара европейска традиция на изработване на шоколада. Убедени, че единствено работата с какаови зърна на място в работилницата, може да създаде качествен, вкусен и здравословен шоколад. Тази технология гарантира вкусен и натурален продукт без емулгатори, консерванти и заместители. Подслаждат шоколадите с нерафинирана тръстикова захар, която пристига от Колумбия и о-в Мавриций, а лешниците се доставят от малка био сертифицирано стопанство до Пловдив.

La Galope

La Galope

Гурменица

Гурменица

Оргеник Фууд

Оргеник Фууд

Bauli

Bauli

Noa

Noa

Poelz

Poelz

Detelinas

Detelinas

Detelina’s  e лидер на българският пазар за производство и търговия с печени и сурови ядки, сушени плодове и зеленчуци. Успешно е наложила на пазара своите марки: Detelina’s Nuts, Detelina’s Seeds и Detelina’s Fitness. Фирмата разполага с добре обучен и квалифициран персонал, производствените и складовите площи са разположени на 5100 m², а суровините са както български, така и внос от почти всички континенти. За задоволяване на високите изисквания на клиентите по отношение на качество и безопасност, богат асортимент на продуктите и разнообразие в опаковките и разфасовките,  Detelina’s разполага с модерно технологическо оборудване за печене и пакетиране, както и с добре оборудвани складове за съхранение и собствени транспортни средства и следи за строгото съблюдаване на качеството и санитарно-хигиенните изисквания на всеки етап от производството, съхранението и транспортирането. Фирмата прилага интегрирана система по безопасността на продукта по EN ISO 9001, FSSC 22000 и от 2016г и по IFS Food, версия 6.

Pasta Natura

Pasta Natura

Tierra Verde

Tierra Verde

Nagual

Nagual

Green Vie

Green Vie

Шареница

Шареница

Изба Кортен

Изба Кортен

Вината „Кортен“ се създават в бутиковата изба “Кортен”, известна с прилаганите методи на микровинификация и с емблематичните си червени вина. Тя разполага с най-модерните съоръжения от водещи световни производители, което позволява съчетаването на традициите с най-съвременните винарски практики в производството на висок клас бутикови вина. Изба “Кортен” притежава база от 2300 американски и френски бъчви – задължително условие при винификацията и производството на премиум вина, в които стареят партиди от различни реколти.Работата на енолозите е базирана на методите, прилагани във Франция за производство на малки партиди лимитирани вина, както и на такива в стил “vin de garage”. Това дава уникален характер на вината от всяка отделна реколта. За целта те се фокусират върху задълбочена работа в лозето и изцяло ръчни методи на винификация. Гроздето, което подбират, е от избрани и контролирани лозя в региона, бере се ръчно и се винифицира в малки дъбови ферментатори до 500 л, както и в малки съдове от благородна стомана - 960 л. Всички важни за качеството на виното дейности, като потапяне на шапката и пресоване в кошова преса, се извършват ръчно от опитния технологичен екип. Вината се бутилират в избата и отлежават в бутилките минимум  6 до 24 месеца и повече в помещения с контролирана влажност и температура. Така, екипът се стреми да създава вина,  уникални по своя характер и произход. 

Dabov

Dabov

Kомпанията е създадена през 2008 г. с цел да задоволят търсенето на българския пазар на висококачествени кафе, чай, горещ шоколад. Избират ферми, които се грижат за качеството на суровото кафе. Зеленото зърно идва в специални грейн-про опаковки, които запазват свежестта му и не му позволяват да се повреди при съхранение. След като кафените зърна са достигнали, кафето се изпича по най-подходящия за него начин - в едни от най-добрите машини – Probat и Loring. Опаковането на Dabov Specialty Coffee е в пакети от трипластово алуминиево фолио с възможно най-ниската пропускливост и едностранен вентил, който позволява въглеродният диоксид да излезе, но не допуска навлизането на кислород. Опаковането е важен етап от производствения процес, затова пакетирането се случва в деня на печене.

Marlborough

Marlborough

Смарт Органик

Смарт Органик

Мисията на Смарт Органик е да предостави алтернатива на конвенционалната хранителна индустрия като предлага чисти и здравословни продукти с гарантиран произход. Компанията е сред био пионерите в България и от началото през 2008 г. са фокусирани върху храните с допълнителни ползи за здравето. Предлагат всички продукти колкото се може по-близо до естественото им състояние, като в същото време са удобни за потребителя. Био Класа е една от първите марки, създадена специално за българския пазар с убеждението, че качествената и чиста храна е редно да е достъпна за всяко едно домакинство. Био Класа предлага основни храни със 100% био произход, сертифицирани от водещи лаборатории. Компанията предлага богатото портфолио от над 100 разнообразни продукта, включващи бобови храни, зърнени и брашна, подправки, подсладители, тахани, олиа, семена, ядки и сушени плодове. Екипът на Смарт Органик се състои от отдадени професионалисти, припознаващи като собствена кауза създаванете на иновативни и качествени био продукти с висока добавена стойност.

Baileys

Baileys

Green Organics

Green Organics

Винарна Братанови

Винарна Братанови

 

Винарна БРАТАНОВ е малък семеен проект – възстановяне на наследствената лозаро-винарска традиция след повече от 50 годишно прекъсване. 24-те хектара собствени лозя са разположени върху слънчевите хълмове на Южен Сакар край с. Шишманово (близо до град Харманли). Разположен в югоизточната част, близо до гръцката и турската граница, този район е известен със своите качествени вина от хилядолетия. Лозята са засадени постепенно в периода 2006 – 2008 г. с класическите сортове мерло, сира, каберне фран, шардоне и местните сортове рубин и тамянка. В собствената винарна, открита през есента на 2010 за първата реколта от грозде, вината се произвеждат в лимитирани партиди и с минимална технологична намеса. От 2014 на пазара се предлагат и вината от серията “Сингъл Винярд” – Тамянка и Мавруд, направени от най-доброто грозде, отгледано на определени парцели. Серията “Сингъл Барел” е от много ограничени партиди вина, отлежали само в една бъчва и се бутилират  единствено за ценители, специализирани магазини и ресторанти. Целта на Братанови е да правят вина, отразяващи слънчевия характер на Южен Сакар и духа на своите създатели, с минимална технологична намеса, повече внимание към качеството на гроздето, особеностите на тероара и занаятчийски подходи във винификацията.

Oma Gertrude

Oma Gertrude

Bonta Divina

Bonta Divina

Пиконс

Пиконс

Цеха за преработка на зеленчуци се намира в град Септември, в началото на плодородната Тракийска низина. Основите на фирмата са положени през 1993г. когато започва производството с доматено пюре. Впоследствие включват кисели краставички, а в момента асортимента надхвърля двадесет продукта, всеки в няколко различни опаковки. Още от самото начало производството е насочено към задоволяване на специфичните изисквания на пицариите. Семейните основи и сравнително малък мащаб гарантират високо качество - внимателно подбиране на суровините с които работят и наблюдаване крайния продукт. Разполагат със сертифициран цех, оборудван съобразно модерни технологии, за да постигнат най-добрия вкус на ниски цени. Високият пиков оборот позволява голяма част от суровините да бъдат преработени до 24 часа след брането, като над 80% се преработват до 48 часа, запазвайки техните вкусови и хранителни качества. Крайната продукция се съхранява в изпитана складова база и е подложена на неколкократен контрол на качеството преди да бъде доставена. Разполагат със собствен транспорт и целогодишно извършват ежеседмично снабдяване на клиентите.

Sodasan

Sodasan

Ломско Пиво

Ломско Пиво

Пивоварната произвежда бира по 125 годишна технология с процес на бавно отлежаване и естествена газировка, което я нарежда сред малкото такива на Балканите. Всички бири се прозвеждат със само 4 съставки: ечемичен малц, хмел, бирена мая, изворна вода. Това, което отличава пивоварна Ломско пиво е че техните бири отлежават до 35 години след ферментация - много съществен детайл за всеки истински лагер.

Kettle

Kettle

Violife

Violife

Friedrichs

Friedrichs

Веселина Трейд

Веселина Трейд

Близо 20 години следват и определят кулинарните предпочитания на българския потребител. Започнат с предлагането на 4 вида любими салати, като постепенно обогатихме асортимента си и днес в менюто им са включени повече от 50 вкусни предложения. Салати, полуфабрикати и готови храни съдържат внимателно подбрани зеленчуци, млечни и месни продукти, обработени по технологии, запазващи максимално добре хранителните им и вкусови качества. Въвеждането на нови технологии в производствения процес дава възможност  да удовлетворят нуждите на един непрекъснато променящ се и изискващ пазар. Продуктите, които избират минават през внимателен подбор и прецизен вътрешен контрол.  Правилната обработка, съхранение и пакетиране на крайните продукти осигуряват спокойствието, от което всеки потребител се нуждае, за да вкуси удоволствието от сигурната храна. Веселина Трейд ЕООД притежава сертификати НАССP и ISO22000:2005. От 2012 година получи сертификат FSSC 22000, одобрен от Глобалната инициатива за безопасност на храните (GFSI), международно призната в областта на безопасност на храните.

Здравословен Живот

Здравословен Живот

Goldsteig

Goldsteig

Byodo

Byodo

Paysan Breton

Paysan Breton

Embutidos Jamones Espana

Embutidos Jamones Espana

Rauch

Rauch

Heron

Heron

Voelkel

Voelkel

El Mar

El Mar

Vanilla Kitchen

Vanilla Kitchen

Земела

Земела

Elle Vire

Elle Vire

Pernod

Pernod

Tea Go Organic

Tea Go Organic

Tea Go Organic е първият истински био студен чай, прозиведен по оригинална технология естествен извлек от листата на най качествения бял и зелен чай. Продуктите на Tea Go Organic се приготвят с много внимание и прецизност за да се запзят здравословните свойства на висококачествените сортове чай. Процеса на постепено и продължително извличане на съставките на чаените листа им осигурява на чаената напитка свежа нотка, наситен и плътен вкус и неустоим аромат. Водата за чаения извлек се третира с бамбуков въглен, който я пречиства и леко я минерализира. Нерафинираната био захар е в намалени количества, за да бъде чаят умерено сладък и приятен за утоляване на жаждата, но в същото време и нискокалоричен. Tea Go Organic продуктите се предлагат в стъклена бутилка, която запазва здравословните и вкусовите качества и не променя свойствата на чая. 

Black Detox

Black Detox

Bombay

Bombay

Суралая foods

Суралая foods
 
Суралая Foods се ръководи преди всичко от здравето и пътищата, които водят до пълна хармония на духа с тялото. Неминуемо това съчетаване изисква и пълноценна природосъобразна храна, която тялото да приема с удоволствие и желание да бъде здраво. Суралая Foods не прави компромиси с качеството на продуктите, които използва. Всички храни и напитки са подготвени с висококачествени органични суровини. Целите на Суралая Foods са свързани с желанието ни да приемате цялостна храна (whole food) - жива храна – храната да се усвоява приятно и леко.

Странджа Сакар

Странджа Сакар

Ферма Странджа Сакар се създава в Село Стефан Караджово, в полите на планините Странджа и Сакар. С годините фермата увеличава броя на своите селектирани животни, старайки се оптимално да разгърнв потенциала на животните, които отглежда. Странджа Сакар се фокусира предимно в начина на угояване на своите животни, вярвайки, че това е тайната на хубавото и чисто месо. Фермата работи в затворен кръг, произвеждайки всичко, от което се нуждаят техните говеда. Всяко едно животно е подбрано от фермерите и отглеждано спрямо индивидуалните му нужди. Странджа Сакар гарантира качеството на свпите продукти и залага името си като сертифицирана ферма. Във фермата има чистопородни стада от породите абърдийн ангус, лимузин , гаскон и шароле. Породите са закупени от Ирландия и Румъния. Продуктите са прозиведени в собствен високотехнологичен кланичен пункт. Месото е без йонофори, антибиотици и хормони на растежа. Благодрвние на свпите модерни технологии, ферма Странджа Сакр има честта да е част от Българския борд за производство на агнешко и телешко месо.

Biraghi

Biraghi

Sisinni

Sisinni

Latzimas

Latzimas

Фарер

Фарер

Фарер е фирма базирана в град Добрич, занимаваща се с комерсиализацията и разпространението на натурални природни продукти с доказано благотворно влияние върху човешкото здраве. Основната ни дейност е дистрибуция на продукти от природен, модифициран Зеолит с високо съдържание на минерала Клиноптилолит - известен със силните си антибактериални и лечебни свойства, с марката Rhodosorb-Farer и Rhodosorb-H. Фирмата се занимава и с производство и търговия на едро и дребно на билки (лайка, невен, коприва, маточина и др.) и етерични масла.

Halta

Halta

Dogadan

Dogadan

Bacardi

Bacardi

Zarra

Zarra

Зара Трейд 08 е българска фирма, специализирана в печене и пакетиране на кафе и разтворими продукти. Дейността извършваt във фабрика с високо технологично и автоматизирано оборудване. При производството и търговията е внедрена и сертифицирана международната система за управление на качеството ISO 9001:2015 и НАССР. Фирмата е собственик на регистрираната и защитена марка Zarra Caffè. Екипът на Zarra Caffè от технолози, баристи и сервизни техници се грижи и неуморно работи за усъвършенстването и поддържането на еднакъв вкус, аромат, крехкост, сила и цвят на изпечените зърна. Този контрол гарантира качествени еспресо кафе напитки, адекватно откликвайки на променящите се изисквания и вкусове на клиентите.

БГ Агро

БГ Агро

БГ Агро е водеща българска компания, специализирана в едро земеделие, търговия, съхранение, спедиция и транспорт на селскостопанска продукция. БГ Агро е лидер на зърнения пазар, един от най-големите земеделски производители в страната, водещ износител - надежден бизнес-партньор на български и световни компании в агробизнеса Интересът към природосъобразния и здравословен начин на живот ни доведе до лимеца. И тъй като дейността на фирмата ни е свързана със земеделско производство, преди 6 години се заемат да отглеждаме и тази култура – първоначално на съвсем малка площ, а впоследствие и на по-значителни площи, които се увеличават всяка година.

 

Севтополис

Севтополис

Производство стартира през 2012 година. Изворът е с дълбочина 84 метра и от него добиват изключително чиста вода, годна за пиене в естественото си състояние. Изворът е разположен в сърцето на Долината на розите и тракийските владетели, край Казанлък. Вода Севтополис е пречистена със зеолитен филтър и е структурно променена. Специалната зеолитна обработка на водата променя молекулната й решетка. Тя и придава специфичен мек вкус и уникален характер. Севтополис е единствената бутилирана вода в България, пречистена със зеолитен филтър, предназначена за ежедневна употреба, включително от бебета и деца.

Тръндеви

Тръндеви

Kombucha Life

Kombucha Life

Комбуча поризвежда изцяло натурална напитка за здраве, с изключително високо съдържание на пробиотици, витамини от група В и С и основни киселини. „Пробиотик” буквално означава “за живота”. За разлика от антибиотиците, които убиват всички бактерии в тялото ви, включително и полезните, пробиотиците обновяват „Природната екология на чревната флора”. Пробиотиците спомагат за засилване на имунитета, подобряват настроението, борят се с алергиите, детоксикират организма и преборват болестта.

Alteya

Alteya

Семейната традиция за отглеждане на маслодайна роза днес е прераснала в разпознаваемата и носеща благоухание от природата марка Alteya Organics. Скрити между планините са разположени розовите и лавандулови полета, от чийто богати дарове се извличат чисти етерични масла. Магическата ароматна палитра на Alteya Organiks включва етерични масла от роза и лавандула, флорални води, широк спектър от органични растителни екстракти, масла, кремове и почистващи гелове за лице, кремове за ръце, течни сапун, шампоани и балсами за коса и много други.

BioGourmet

BioGourmet

Raab

Raab

Шипка

Шипка

Насто-Пет

Насто-Пет

Дружеството е създадено преди повече от 20 години с цел отглеждане на подрастващи и угояване на патици „мюлари". Портфолиотo включва всички патешки субпродукти - угоен патешки дроб, магре, филе, бон-филе, бут, крила и други. Създаваме продукти от най-висока класа - продукти за ценители, без компромиси в качеството. Разширяват обхвата на бизнеса, като оборудват цех за преработка на продуктите. Така започва производството на пастет от 100% угоен патешки дроб, варено и сушено-пушени магре, филе и бут, патешка мас за готвене, както и единствените и неповторими патешки пръжки.

Casa Kakau

Casa Kakau

Casa Kakau семейна компания от Пловдив, произвеждащa истински, натурален шоколад по технологията „bean to bar“ - от какаовите зърна до блокчето шоколад. Днес предлагат широко портфолио от Vegan (без животински продукти или следи от тях) шоколад за направата, на което използваме само натурални продукти, ядки и сушени плодове. В производството никога не са използвани млечни продукти. Casa Kakau е първата българска компания предлагаща 100% натурален шоколад за пиене, произведен само от какаови зърна и нерафинирана тръстикова захар. Всички продукти, които произвеждат се приготвят с какаови зърна, които сами внасят директно от фермите в Еквадор. По този начин гарантират свежестта и качеството на изделията и същевременно подкрепяме хората, отглеждащи какао. През 2017 Casa Kakau е удостоена със сребърен медал за черен шоколад с боровинки "Dark & Cranberry" от International Chocolate Awards, а една година по-късно Casa Kakau е отличен с награда и за шоколада с портокал. През 2018 Casa Kakau e обявен като един от най-уникалните шоколади в света от британския вестник "The Independent".

Beluga

Beluga

Casa Coller Brut

Casa Coller Brut

Cannaderm

Cannaderm

Taste Farm

Taste Farm

 Разполагат с малка производствена база и създават авторски рецепти. Бъзонада са си поставили за цел да променим представата за напитките с традиционен български вкус.

Зелена Ферма

Зелена Ферма

Зелена Ферма произвежда пълномаслено прясно и кисело мляко, кашкавал, сирене и айрян. Продуктите ни са направени по традиционни рецепти и са био сертифицирани. Всички продукти на Зелена Ферма са необезмаслени и по този начин млякото запазва всичките си витамини, минерали и ензими.

Lifestore

Lifestore

Martell

Martell

Перун Фууд

Перун Фууд

Зад Перун стои малък екип, воден от желанието и стремежа до трапезата на българина, да достига изцяло натурално отгледана в България пшеница, наречена в древноста и позната и до днес - Спелта (triticum Spelta). Ценна суровина, която е високо оценена в страните от Централна и Западна Европа. От прибирането на реколтата, през лющенето на спелтата (зърното се прибира от полето със своята обвивка и се налага допълнително почистване) до меленето на брашното и произведените с него - макарони, кус-кус, солети, юфка.

Ариел Фиш

Ариел Фиш
Фабриката се намира в с. Въглен, на около 9 км от центъра на гр. Варна. Административните, производствените и складовите помещения са изградени върху собствена земя с площ 3 450м². Фирмата функционира съгласно действащото в Република България законодателство, всички изисквания по НАССР стандарт, както и изискванията по Регламент ЕО 852/2004 и Регламент ЕО 853/2004. Всички производствени процеси в предприятието се извършват с модерно оборудване и при постоянен технологичен контрол. Благодарение на въведената от нас система за контрол на качеството и безопасност на продукцията, контролират всички критични точки на производствения процес – от влагането на суровините, хигиената, условията на труд, транспорта и доставянето на продукцията до крайния клиент. Разполагат със собствен хладилен транспорт, с който извършваме доставката до крайни клиенти на територията на цялата страна. Производството включва богата гама мариновани, пушени, веяни, кайзеровани продукти, ароматни рибни филета и по-специално – разбити хайвери, с отлично качество и вкус.

Елика Ойл

Елика Ойл

Nordic Berries

Nordic Berries

Бългериан Органик Фуудс

Бългериан Органик Фуудс

Бългериан Органик Фуудс (БОФ) е най-голямата призната организация на производители на биологичен мед и пчелни продукти. Създадена през 2013 година от биологични пчелари в Търговищки регион, понастоящем БОФ обхваща 27 пчеларски ферми, с повече от 5000 биологично сертифицирани кошери, с основна цел промоция и маркетинг на биологичен пчелен мед, и развитие на биологичното пчеларство. БОФ е сдружение от пчелари, които изкарват прехраната си от производство на мед. Пчелините са разположени в местности, в които няма развита промишленост и интензивно земеделие – в горите и ливадите на живописното дефиле на Искър, до хълмистия Източен Предбалкан, с широко биологично разнообразие. Това е и едно от най-важните условия за биологичното пчеларство - районът около пчелините да е екологично чист, да няма насаждения, при които се използват пестициди или изкуствени торове. Основен принцип при биологичното пчеларство е пчелите, тяхната дейност и намесата на човека да са в хармония.

Martini Spa

Martini Spa

Peaky Blinders

Peaky Blinders

Fushi

Fushi

Ola Bio

Ola Bio

Alce Nero

Alce Nero

Alb Gold

Alb Gold

Biopoint

Biopoint

Иван Ангелов

Иван Ангелов

Фирма ЕТ "Ангелов - Иван Ангелов" е производител на яйца от "свободно" и "подово" отглеждане. Яйцата с високо качество за българските и европейски потребители. Фамилна фирма, ориентирана към алтернативни начини за производството на яйца. Хуманитарното отношение към животните ни интересува и поради тази причина не отглеждаме кокошки в клетки , а само свободно и подово.  Фирмата е КАТ (контрол за алтернативни технологии) сертифицирани и IFS сертифицирани, което може да увери в качество на яйцата и хуманитарни начини, по които се грижат за кокошки носачки. Фирма има дълъг опит в износа на яйца за много европейски държави с високи стандарти като Германия, Швейцария, Австрия, Белгия, Холандия. Разполагат с три ферми, център за подрастващи пилета, пакетажна станция, фуражна фабрика и зърно съхранение. Това позволява да контролират цялата хранителна верига, съответно и надежното качество което предлагаме. Капацитета на фермите и бързината на обработване, сортиране и пакетиране на яйцата позволява бърза експедиция на камион с яйца в рамките на 2-3 дни. Това е гаранция за свежестта и качеството на яйцата, които предлагат.

Santiveri

Santiveri

Хер бебе

Хер бебе

Мисия на Хер Бебе е да произвежда здравословна и полезна храна за потребителите, да бъде в помощ на всеки един родител, както и да бъде приятел със своите клиенти и партньори.  Процесът на обработка на крайния продукт е изцяло автоматизиран. След като храната бъде приготвена от техните готвачи бива отливана в хранителен бункер (звено от поточна линия), следва процес на автоматизирано разливане, фолиране и етикеция в полипропиленови опаковки за еднократна употреба, отговарящи на изискванията на наредба N2 и регламент ЕО N1935/2004 за материалите и предметите за контакт с храни. Следва контрол върху качеството на крайния продукт. Производственият цикъл приключва с последователно процеси на стерилизация и шоково охлаждане на храната до 30-35 градуса по Целзий. Тази термична обработка осигурява 24 часа годност на продукта при температура до 25 градуса по Целзий. Детска кухня Хер Бебе разполага с модерна омекотителна инсталация за пречистване на водата. Омекотителните инсталации имат за цел да премахнат Ca и Mg йони, които обуславят общата твърдост на водата и образуват т.н. котлен камък, като ги заменят с Na йони. След достигане на обменната си способност, смолата се регенерира с разтвор на NaCl(сол). Този процес е напълно автоматизиран.

 

Консервинвест

Консервинвест

Консервинвест ООД е производител на стерилизирани зеленчукови, плодови и месни консерви. Фирмата е създадена и започва производство през 1998г. Производствената база се намира в Тракийската низина, на 10 км от град Първомай – село Православен. През 1998г. „Консервинвест“ започва своето производство с няколко вида лютеници и сосове. През 2007г. модернизира цялата поточна линия с нови машини и технологии, с което дава начало на производството и на бебешки пюрета. През 2010г. се изгражда и пуска в експлоатация втори цех за преработка на месо и фирмата пуска на пазара пастети и месни консерви. В „Консервинвест“ е внедрена система за управление на качеството и безопасността на храните съгласно Международния стандарт за храни IFS, версия 6, категории: A, B, C, D, F. Сертификатът е издаден от немската фирма „Тюф Норд“. В производството се използват суровини от местни и доказани производители, и асептични плодови и зеленчукови пюрета. Също така, фирмата използва старата и доказана технология на стерилизация на зеленчукови, плодови и месни консерви в буркани, което позволява запазване на техните отлични вкусови качества за дълго време без да се използват консерванти, изкуствени оцветители и изкуствени овкусители. При доставката на суровините фирмата изисква от доставчиците декларация за липса на Генно модифицирани организми (ГМО). През 2015г. фирмата е сертифицирана за производство на БИО продукти с марката „Хорцето“ – БИО кисели краставички, БИО печена капия, БИО лютеници, БИО сосове, БИО мармалад и за най-малките ни потребители – БИО зеленчукови и плодови бебешки пюренца „Малечко“.

Proviotic

Proviotic

Thracian Truffels

Thracian Truffels

Рилана

Рилана

Рилана се добива от 120м дълбочина в подножието на Национален парк Рила, село Стоб - регион с уникална природна чистота. Изворна вода Рилана е с ниска обща минерализация, под 94 mg/l и със съдържание на Na само 4.1 mg/l, което я прави подходяща за всекидневна употреба от деца и възрастни, както и за приготвяне на храни за кърмачета. Притежава мек, балансиран и неутрален вкус, без цвят и мирис. Водородният показател pH 6,8 е близък до неутралния, което превpъща Rilana в идеалния cъюзник за поддъpжането на пpавилния алкално-киселинен баланc в тялото.

Balconi

Balconi

Балев Био

Балев Био

Dumon

Dumon

Изба Вила Юстина

Изба Вила Юстина
 
Винарска изба Вила Юстина е основана през 2006 г, а година по-късно се ражда и първият “Монограм”. През 2008 г. е  засаждането на първите 200 дка лозя, а през 2014  ги удвояват. През 2013 да изградим изцяло нова производствена база, за да бъде пример за модерно винопроизводство и винен туризъм  в България. Лозовият масив от 420 дка е разположен на южен склон, с 300 м надморска височина, североизточно разположение на редовете, върху силно карбонатни почви, на 4 км от избата и ражда Совиньон Блан, Семийон, Шардоне, Алиготе, Гевюрцтраминер, Мерло, Пино Ноар, Каберне Фран, Мавруд и Рубин.

Потомък

Потомък

Lavera

Lavera

Havana Club

Havana Club

Zott

Zott

Hendricks

 Hendricks

Espana e Hijos

Espana e Hijos

Винпром Троян

Винпром Троян

Обединена Млечна Компания

Обединена Млечна Компания

Granoro

Granoro

Zido

Zido

Zido е български бранд храни и напитки. Първите продукти на Zido се появяват през 2015 г., обединени в серията „Zido Whole Food”, и са фокусирани изцяло върху пълнозърнести брашна и семена, мазнини, устойчиви на температурна обработка, морска сол, кафява захар, сушени плодове и сурови ядки. Серията е вдъхновена от стремежа за единство между традиционно използваните от столетия съставки и съвременните, добре балансирани тенденции в храненето. През 2016 г., като естествено следствие на тенденциите, са разработени и две нови линии – „Zido organic“, чиито продукти са био сертифицирани, както и „Zido special”, представяща продукти със специфично действие на основата на естествени и минимално преработени съставки. Характеристиките на всички продукти Zido са свързани с качествата на суровините за производството, особеностите на осъзнатата хранителна култура, естеството на производство в индустриални условия и същината на създаването на продукт с „чист етикет“.

Le Ideali Salviani

Le Ideali Salviani

Булфрукт

Булфрукт
 
Булфрукт е специализиран и утвърден производител и преработвател на пресни и замразени плодове (предимно за експорт), на оранжерийни зеленчуци (домати и краставици). Разполага със собствена оранжерия на термална вода, Хладилно предприятие и цех за производство на кисели краставички. С качествената си продукция в областта на замразените плодове години наред печели доверието на своите клиенти (български и чужди фирми) и все повече се утвърждава на Европейския пазар като търсен и желан партньор в доставката на замразени малини, ягоди, къпини, шипки, боровинки, трънки и др. Това, което отличава продукцията на Булфрукт е нейното изключително високо качество, с което е известна както сред партньорите ни от Европейския съюз, така и сред другите производители от този бранш в страната. В съответствие с изискванията на Европейските стандарти Булфрукт притежава сертификат за BIO-преработка и търговия на шоковозамразени култивирани и диворастящи биологични плодове.

Rio Mare

Rio Mare

Деликатесен

Деликатесен

Деликатесен е български бранд за висококачествени колбаси и месо в буркани, произведени с подбрани суровини и по традиционни, често локални или семейни рецепти. Асортиментът включва над 35 различни продукта- от класическите шпекови салами и луканки, през традиционните регионални деликатеси като Бански старец, Бабек и Топузка, до тоталния хит Бански бут- по авторска рецепта. Най-новите продукти в гамата са различни видове месо в буркани, произведени с подбрани суровини, стерилизирани по традиционна рецепта само със сол. Месото в буркан Деликатесен се отличава с безкомпромисно качество и чист състав- 100% месо и сол. Има високо съдържание на протеини, които се усвояват бързо и е готово за хапване, но може да се използва и за бързо приготвяне на разнообразни ястия. Лесно и удобно се пренася и съхранява, улеснява и спестява време в забързаното ежедневие. От 2013 г. до сега продуктите Деликатесен са оценени с множество награди- 9 Златни Медала от Месомания, както и титлата Любима марка колбаси на българския потребител в две поредни години- 2019-та и 2020-та.

Domaine de L Arjolle

Domaine de L Arjolle

Ploddy Organic

Ploddy Organic

Студено пресованите сокове Ploddy са възможно най-истинските сокове, които можете да опитате. Получени в резултат на на дълги години отглеждане на плодове, резултат от любовта към земята и тайните, които тя крие. Без всякаква допълнителна обработка плодовете се смачкват с хидравлична преса. Огромният натиск на пресата изцежда соковете директно от плодовете. Всички хранителни съставки, ензими, минерални вещества и превъзходни качества на плодовете се запазват. Не са необходими каквито и да било изкуствени добавки. При другите методи за получаване на сок плодовете Не се подлагат на някаква термична обработка, рязане или блендиране или други процеси, които разграждат или унищожават ценни съставки за нашия организъм. Оборотите са много бавни, не се образува никаква топлина по време на процеса. Освен това студеното пресоване не позволява по време на процеса да навлиза въздух, а това забавя процеса на окисляване на сока. Ползите - укрепват имунитета, засилват метаболизма, предотвратяват алергии, помагат на храносмилането и стомашно чревният тракт и много други. А съдържанието на големи количества антиоксиданти ще ви помогнат да се справите по-лесно със стреса и напрегнатия начин на живот.

DelmarTe

DelmarTe

Popz

Popz

Elica Oil

Elica Oil

Elica Oil е създадена през 1991 г. В началото единствената сфера на работа e почистването и механичното лющене на различни видове семена, предимно слънчоглед с нарастване на възможностите и опита. Elica инициира собствена производствена линия на машини. През 2017 г., след години на полиране на опитa и международен успех, стартираt ексклузивна марка уникално масло. Новият стимул е революционно нова концепция за производство на слънчогледово масло от 100% чисти зърна без люспи, която поставя качеството на нашите продукти в собствена лига. Благодарение на дългогодишната пазарна позиция и неразделена отдаденост, Elica Oil се утвърди като надежден и предпочитан партньор в международен план.

Alexandria

Alexandria

Gin Mare

Gin Mare

TerraSana

TerraSana

Viviani

Viviani

Клопатар

Клопатар

Клопатар е българска билкова напитка без добавена захар, веган, без глутен, 100% натурална. Леко газирана и невероятно вкусна. Средно газирана напитка тоник с билков букет Съставките са газирана вода, сок от ябълка от концентрат, екстракт от билков кубет с пелин, сок от грозде от концентрат, сок от лимон от концентрат, стевия. Крафт напитките на Клопатар се произвеждат в малки количества, от качествени съставки с доказан произход.

Яблена

Яблена

Акцентира върху производството на органични плодове – ябълки и круши. Градините на Яблена се намират в полите на Стара планина, близо до с.Радотина, на 80 км от София, на площ над 2000 дка и надморска височина от 700 метра. Заобиколени от девствени планини, пропити с аромата на горски цветя и билки, напоявани от планински ручеи, произведохме за вас най - сочните и вкусни био ябълки и круши. Стопанството е създадено от абсолютна нула и благодарение на голямо желание и много труд, в момента отговаря на всички световни критерии. Върху овощните масиви има изградено съоръжение против градушки и неблагоприятни климатични условия. Всяко дърво се напоява и подхранва от биологично чисти торове чрез система за капково напояване. Плодове се отглеждат по напълно биологичен метод без използване и третиране с химични препарати. Целта на Яблена е да създава и отглежда най-добрите биологични ябълки и круши. Разполагат със сортове ябълки като Джонаголд, Айдаред, Ред Чиф, Златна превъзходна, Грени Смит, Ентърпрайз, Пинова, Муцу. От крушите: Вилямова масловка, Гьотова масловка, Пакъмс Триумф, Санта Мария, Доктор Жул Гюьо, Попска круша. Спазват се всички изисквания за добри растителнозащитни практики, съобразени са всички изисквания за опазване на околната среда. Притежават собствена търговска марка “Яблена Натура” и сертификат за биологично производство.

House of Asia

House of Asia

Villa Mattielli

Villa Mattielli

The Glenlivet

The Glenlivet

Georg Breuer

Georg Breuer

Singletons and Go

Singletons and Go

Хисар

Хисар

Предприятието, в което се бутилира минерална вода Хисар от извор №7 е основано през 1958 г. Сведенията за същото водоналивно предприятие датират от времето на цар Борис III. Днес Бутилираща Компания Хисар е оборудвана с модерна високопроизводителна техника и отлично квалифициран персонал и предлага на пазара безалкохолни газирани напитки и студен чай. Производството е сертифицирано по ISO 9001:2000, внедрени са Добри Производствени и Хигиенни Практики. През 2005 г. е интегрирана и системата НАССР. Всичко това е предпоставка за високо качество на продукцията и осъществяване на стриктен контрол върху всеки един производствен етап. Минералната вода “Хисар” от извор №7 е номинирана от Интер Еко – 2000 г. и е носител на голямата награда за качество International Trophy For Quality, New Millennium Award, Rome 2004, Italy.

AIA

AIA

Happy Hive

Happy Hive

Fiorentini

Fiorentini

Hollinger

Hollinger

Frudada

Frudada

Frudada е семейна компания с мисия да направи здравословния начин на живот по-достъпен и приятен за повече хора. Създават студено пресовани смутита, освежаващи напитки и сладолед, използвайки само свежи и хранителни съставки като плодове, зеленчуци, ядки и семена. За да подсигурят добрия вкус, ги произвеждат в собствен цех с помощта на иновативна технология, която извлича максимално хранителни съставки от свежите плодове - или тази на студено пресоване в безкислородна среда. Така пюрето и сокът, дори да преминат през лека пастьоризация за секунди, отново са с високо хранително съдържание, както и с ярък цвят и вкус, които го потвърждават. Не използват концентрати, изкуствени подсладители, консерванти и оцветители.

Aperol

Aperol

380 Market Premium

380 Market Premium
380 Маркет е премиум верига от хранителни магазини, която защитава каузата на българското производство и помага на био и натурални производители да достигнат до потребителите в големите градове. 380 е префиксът, символизиращ и доказващ българския произход на предлаганите стоки и продукти. За пълната удеовлетореност на своите клиенти верига магазини 380 Маркет предлага също и продукти на реномирани световни производители, чиито опит и вековни традици са гаранция за Вашата пълноценна хранителна диета. Ние вярваме, че да изберете качествени и натурални продукти означава да изберете здраве, не само за Вас и Вашето семейство, но и за околната среда. Нашата мисия е да подкрепяме производители на висококачествени продукти без добавени консерванти с вкуса на старите майстори. Водени от страстта ни за по-качествен и добър живот, осъществихме идеята си да предлагаме премиум продукти от най-висок клас, с гаранция за качество, произход и суровини. А в основата на нашия успех стоят личното отношение към клиента, първокласното обслужване и вниманието към детайла. 

Inci

Inci

Destination Bio

Destination Bio

il Carro

il Carro

Ouzo

Ouzo

Мандра Кочорите

Мандра Кочорите

Мандра “Kочорите” се намира на 1400 м. надморска височина, между красивия курорт Пампорово и с.Стойките, сгушена под вечнозелените борове на Родопите. Млякото, което преработват се добива от животни отглеждани в планината, а качеството му се следи стриктно в собствената лаборатория. Продукти са произведени от прясното мляко на местни родопски крави. В съответствие със сезона произвеждаt кисело мляко, сирене и кашкавал от овче мляко. Произведени по оригинални рецепти, продукти от козе мляко са изключително полезни.

Herbal

Herbal

Ristoris

Ristoris

Hennessy

Hennessy

Antica Fattoria

Antica Fattoria

Wildalp

Wildalp

Статев

Статев

ЕТ Статев - Станимир Недялков е основана през 1989 г., като в самото начало фирмата се е занимавала основно с търговия със селскостопански машини и резервни части. По- късно през 1996 Станимир Статев решава да започне да се занимава и със селско-стопанство. Фирма Статев е семейна, като всяка стъпка от процеса на отглеждане на различните култури се следи от Станимир, и двете му деца - Недялко и Славяна. Днес, близо 30 години по- късно, селското стопанство е водещо, като семейството не спира да инвестира в нови култури, проекти и механизирано стопанство. През 2012 една от новите култури, които биват въвеждани в стопанството на Статев, са непознатите дотогава маслодайни тикви, от които се добиват тиквените семки без люспа и маслото от тях, още наричано зелено злато, поради характерния му тъмно зелен цвят. По- късно през 2015 фирмата започва да отглежда и добруджански боб, леща и нахут, като те вече са намерили място на много от рафтовете на супермаркети в България. От 2019 година към асортимента на фирмата е прибавен и добруджански шарен Cranberry боб, който е много известен в Южна Америка и Италия.

Coppa della Maga

Coppa della Maga

Grey Goose

Grey Goose

Lindt

Lindt

Nouri

Nouri

Арома

Арома

Арома предлага висококачествени продукти на потребителите, с отговорност към тяхното здраве и красота. Като водещ европейски производител на козметика с дългогодишни традиции в бранша и благодарение на иновативните си решения, компанията трансформира опита си от създаването на козметика и разшири портфолиото си с перилни и почистващи продукти. За да отговори на предизвикателствата на новото време, което налага високи изисквания и правила, Арома непрекъснато се промяна. Многообразието вече не е фактор за успех, важно е усещането, нежността на допира и връзката с вечния извор за живот – Природата.

Андоново

Андоново

Bettr

Bettr

Елена Мес

Елена Мес

Елена Мес притежава собствено месодобивно и месопреработвателно предприятие намиращо се в планинския град Елена в подножието на връх Чумерна в средна Стара планина. В модерната предприятие произвеждат богата гама от сурово-сушени колбаси и деликатеси от нераздробено месо, а също така млени меса, малотрайни полуфабрикати и разфасовки. Приготвят всичко по традиционни и специфични за региона рецепти. Нашата мисия е да произвеждаме качествен продукт с уникален вкус и превъзходно качество.

Олимпорт

Олимпорт

Noglut

Noglut

Yogi Tea

Yogi Tea

Quinta Do Crasto

Quinta Do Crasto

Floradix

Floradix

Seitz

Seitz

Биосвят

Биосвят

Компанията ни е основана през 2012 г. в гр. София и е сертифицирана за внос, дистрибуция и търговия с биологични продукти. Целта е представянето на тези органични и натурални храни на българския пазар, както и информирането на потребителите относно специфичните характеристики и предимства на биологичното земеделие. Биосвят е представител за България на европейски брандове производители – лидери в областта на органичните продукти.

Папас Олио

Папас Олио

Папас Олио АД, основана през 1994 г., е водеща компания в преработката на маслодайни семена в България и утвърден лидер в търговията със зърнени и маслодайни култури в Черноморския регион. Основните дейности на компанията включват: производство на висококачествени слънчогледови масла, шрот и пелети от люспа и реализацията им на пазара, изкупуване, съхранение и търговия със зърнени и маслодайни култури, производство на брашна. Дейността на компанията е съобразена с принципите на НАССР и е сертифицирана по стандартите ISO 9001:2008, ISO 22000:2005 и ISCC EU.

Равногор

Равногор

Мандрата в с. Равногор е построена през 1927г. Приемник на старата мандра е млекопреработвателното предприятие на фирма Равногор ООД, в което се произвеждат млечни продукти кашкавал, сирене, масло, извара, пушени и топени сирена от свежо планинско мляко. От април 2009 г. предприятието е одобрено като отговарящо на изискванията за производство на храни в Европейския съюз. Най-високото разположено млекопреработвателно предприятие в България на 1330 м. надморска височина в Родопа планина. Според публикуваната карта на NASA, на замърсеност на въздуха с.Равногор е район с най-чистия въздух в Европа. Това са идеалните фактори за производство на екологична чиста продукция.

Карлово Мес

Карлово Мес

Карлово Мес е цех за месопреработване, разположен в с. Ведраре, обл. Пловдив. Предлагат месни продукти и колбаси с отлично качество и вкус. В произвежданото месо липсват антибиотици и хормони. То е чисто и богато на протеини, витамини от група В, желязо, Омега 3-масни киселини и др. Има висока хранителна стойност. Колбасите са приготвени по изпитани, оригинални български рецепти. Залагат единствено на естествените съставки и липсват консерванти, оцветители и химикали. Разчитат на натуралния цвят, вкус и аромат на месото, което използваме при приготвянето им. Процесът на сушене е с продължителност 20-25 дена, в две чисто нови сушилни, с които цехът разполага. Осъществява се своевременен контрол на влажност с помощта на съвременната технология на сушилните.

 

Natural Technologies

Natural Technologies

Оцетите и горчиците на Natural Technologies са изцяло натурални продукти, произведени по австрийска технология и изпитани във времето рецепти. Оцетите Vinoceti се произвеждат от бяло или червено вино, ябълков сок или мед. От винен и ябълков, до меден, всеки оцет има уникален аромат, вкус и предназначение в кухнята. Горчица Natural Technologies се приготвя от синап на зърна, оцет, вода, натурални подправки и съставки, които допълват и обогатяват вкуса ѝ, като чили, шампанско и мед.

Marlenka

Marlenka

Аквилон

Аквилон

Аквилон е водещ дистрибутор на български кокоши яйца на територията на Република България и ЕС. Компанията е партньор и основен дистрибутор на редица български птицеферми. Доставчици на яйца са водещи и доказани български птицеферми и стопанства. Основен наш принцип е подкрепата и популяризиране на високо качественото българското кокоше яйце. През 2017 г. построяват модерно предприятие за пакетиране, съхранение и търговия на яйца отговарящо на всички изисквания на Европейския съюз. Предприятието разполага с пакетажен център за окачествяване, сортиране и опаковане на яйца. 

Fattorie Garofalo

Fattorie Garofalo

Amalina

Amalina

Амалина е дума от санскрит и означава „чист“, но също и „с непорочно съзнание“. Избрат това име, защото то приляга чудесно – създават продукти, които почистват, но ги сътворени с любов и мисъл за човека, природата и бъдещето. Внимателно подбират съставките и правим експерименти с месеци, докато получим формула, която да е ефикасна и да не вреди. Старателно и с мисъл за природата търсим опаковки, които да съхраняват и транспортират нашите почистващи и перилни препарати.

 

Domaine de Fonsainte

Domaine de Fonsainte

Chateau Saint-Pierre

Chateau Saint-Pierre

Кери

Кери

Мандра Кери започва своята дейност през 2003 г. в млекопреработвателното предприятие е разположено на площ около 2 дка. в с. Борино, обл. Смолян и е с утвърдени традиции и дългогодишен опит в изкупуването, транспортирането, преработката и реализацията на мляко и млечни продукти на българския пазар. Суровото мляко, което се събира за производството на продуктите е с много високи качествени показатели, поради наличието на чистокръвни планински породи животни, отглеждани в тези области. Производството е организирано в екологично чист планински регион – село Борино, общ. Борино, обл. Смолян, благоприятстващ развитието на млечнокиселата бактерия, микрофлората и пълноценното протичане на технологичните процеси. Висококвалифицираният персонал и консултантската помощ от най-добрите специалисти в млекопреработката в страната гарантират постоянното високо качество на продуктите, произведени от фермата.

Quinta de Soalheiro

Quinta de Soalheiro

Zaara Estate

Zaara Estate

Zaara Estate е бутикова винарна, разположена над село Главан, в прегръдката на Сакар планина. Oтглеждат гроздето в собствените ни масиви с обща площ от 150 декара. Гордеят се с финия баланс между древния местен тероар и най-съвременните енологични практики. С формата, етикета, посланието и вкуса на всяка бутилка от двете ни серии вина, носещи имената DOGMA и Zaara Estate и създадени под вещата грижа на именития италиански енолог Giovanni Colugnati. 

Разполага със собствено производство на гурме млечни продукти. Производството е ръчно по стари рецепти със собствено мляко от овцете в стопонаството.

La Antigua

La Antigua

Катарино

Катарино

Разполагат с две ферми една в гр. Кресна и една в с. Рупите. Това, което ги прави предпочитани и различни от останалите ферми, са специалните породи животни, крави, овце и кози. Тях отглеждат свободно и по всички хуманни правила, с натурална храна, която е и причината произвежданите от нас продукти да са с вкус и аромат, които нямат аналог. За произвежданите омлечни и месни продукти се използват специално разработени технологии от опитен професионалист, инженер-технолог. Подправките, които ползват са изцяло натурални, характерни за Пиринския регион. Концепцията е да поднесат на трапеза напълно чиста храна, несъдържаща адитиви като оцветители, ароматизатори, консерванти, заместители и каквито и да е подобни добавки. Също така производството е изцяло ръчно. Това е причината продуктите ни не винаги да са с еднаква форма и абсолютно идентичен цвят и вкус, въпреки еднаквия метод на производство. Всяко парче сирене, кашкавал, луканка или суджук обаче са със свой собствен и неповторим чар. Млечните продукти са произведени от пълномаслено мляко, така както е издоено от елитни животни. Не допускат разрушаване на структурата на млякото, която да се възстановява впоследствие с различни добавки, за да се възвърне първоначалния вид ма млякото. Качествата на добитото мляко и месо се следи в собствена мини лаборатория. Овцете са от специална испанска млечна порода Асаф. Козите са от френската порода Кафява алпийска коза. Кравите са от породата Нормандско говедо, внесени от Франция и единствени като порода в България.

Olmeca

Olmeca

Sopharmacy

Sopharmacy

Tofuto

Tofuto

Gambrinus

Gambrinus

Jean-Noel Haton

Jean-Noel Haton

Roobar

Roobar

Johny Walker

Johny Walker

Schaer

Schaer

Мурсал

Мурсал

С оглед на природните дадености на района от една страна и от търсенето на сладка от чисти, включително биологично произведени плодове, през септември 2018 г. Мурсал създават работилница за домашно приготвени, включително био, сладка. Цехът е разположен в землището на село Ягодина. За производството си подбират чисти суровини - местни с доказани качества за серията "Диво сладко" и с биологичен сертификат за серията "Био сладко".

Vitariz Alinor

Vitariz Alinor

Paulaner

Paulaner

Urtekram

Urtekram

Pasta Toscana

Pasta Toscana

Zanetti

Zanetti

Huober Brezel

Huober Brezel

Monin

Monin

Българско Зърно

Българско Зърно

Българско Зърно е марка натурални печива, създадена да радвам почитателите на чистата храна с неустоимо вкусни предложения, без да влагаме в тях изкуствени съставки. Семейните домашни рецепти, внимание и професионализъм, за да се достигне до продукт, който притежава качествата на домашно приготвения такъв. Продуктите с марка Българско Зърно са насочени към всички, които обичат да се хранят с вкусни и натурални храни. Бисквитите се приготвят по семейни домашни рецепти и не съдържат консерванти, подобрители, палмова мазнина, соев лецитин. Към момента асортиментът включва натурални бисквити в различни видове. Основната цел на Българско Зърно е да предложи продукт, който отговаря на новите изисквания на потребителя. А именно естествени и подбрани съставки, с които всеки вкъщи с любов приготвя храната си, без изкуствените съставки.

Lotte

Lotte

Edmond Fallot

Edmond Fallot

Витошко Лале

Витошко Лале

Произвеждат светла бира по собствена рецепта в по-мащабни количества, правена в по-голяма пивоварна, която да им гарантира качество. Такава те намират в лицето на Ломско пиво - една от малкото такива независими производства в цяла Европа, които използват една и съща технология от десетилетия. Ломско пиво предоставят изключително контролиран процес като среда и технология без ускорена ферментация.

Bioherba

Bioherba

BioHealthy

BioHealthy

illy

illy

МиК Фера Вита

МиК Фера Вита

Amisa

Amisa

Corte Diletto

Corte Diletto

Black Sea Gold

Black Sea Gold

Изключително вино се прави от изключително грозде. Разположено на морския бряг, Поморие се слави като един от най-добрите тероари за отглеждане на бели сортове грозде. Качеството на гроздето е основния фактор в производството на вино. Полагат безкомпромисна грижа за 650 хектара собствени лозя, включващи класичски винени сортове като Шардоне, Совиньон Блан, Мускат Отонен, Гевюрцтраминер, Каберне Совиньон, Мерло, Сира, Каберне Фран и местния Тракийски Мавруд. Лозята, намиращи се в селищата Разбойна, Трояново, Аспарухово и Ръжица, са разположени на песъкливи почви с отличен дренаж, които придават на вината ни изключителен финес и минералност.

San Benedetto

San Benedetto

Хараламбиеви

Хараламбиеви

Хараламбиеви е семейна винарна, в която отглеждат прецизно създадени лозя и дават право на тероара на отделните микрораьони в тях, да се прояви в създадените вина - с отличителен характер и сортови особености. Реколта 2019 е първа реколта вина, които с увереност представят пред вас. Вина с интересен модерен прочит на класически и познати сортове, заедно с типични и не толкова познати местни, с които искат д апокажат силата и потенциалът на тероара на Северна България – мястото за производство на отличителни бели вина и елегантни комплексни червени!

Amber and Sandalwood

Amber and Sandalwood

Olive Boost

Olive Boost

Philadelphia

Philadelphia

Меском Попов

Меском Попов

Фирма Меском Попов е създадена през 1997 г. Дейността е производство на млени меса. Благодарение на високото качество на продуктите и коректността на производителите се налага на пазара и става лидер в бранша. Бързите темпове на развитие стимулират изграждането на нова модерна база. От 2006 г. Меском Попов се мести в новопостроена предприятие отговаря на европейските изисквания за качество, оборудвано е с модерни машини и съоръжения. Продуктите на Меском Попов се произвеждат от българско охладено свинско и телешко месо. Произвеждат: кайма, кебапчета, кюфтета, наденици, разфасовки от свинско и телешко месо, варено-пушени меса и колбаси, сурово-сушени деликатеси. Всички продукти се изготвят по традиционни рецепти, съобразени със специфичния вкус на българския потребител.

Nordics

Nordics

Davert

Davert

Elaion

Elaion

Евразия Трейдинг

Евразия Трейдинг

Евразия Трейдинг е компания с дългогодишен опит в сферата на търговията със сушени плодове и ядки. Фирмата е създадена през 1999 година със седалище в гр. София. Евразия Трейдинг е един от най-големите вносители на сушени плодове и ядки в България. Продукцията е с високо качество, придружена с всички необходими сертификати, съгласно изискванията на ЕС. Асортиментът се обработва и пакетира в нова модернизирана и напълно оборудвана по европейските стадарти складова база. Компанията работи с дългогодишни и утвърдени доставчици и партньори от Европа и Азия, като в същото време клиенти на едро са голяма част от фирмите, обслужващи българския пазар, както и някои от големите вериги хипермаркети в България. 

Yum Earth

Yum Earth

Viridian

Viridian

Fitness Chef

Fitness Chef

Natur Green

Natur Green

Josep Masachs

Josep Masachs

Himalaya

Himalaya

Продуктите на Himalaya са създадени в съответствие с основните принципи на Аюрведа – древна наука за здравето и природосъобразния начин на живот. Счита се за най-древната лечебна система в света, практикувана в продължение на повече от 5000 години. Думата Аюрведа означава „наука за живота“ и произлиза от санскрит. „Ayur“означава „живот“, а „veda“ – „знание“. За подбора на билките, използвани в нашите продукти, черпят знания от древните аюрведически текстове, след което ги подлагат на обстойни научни изследвания. По този начин, създават съвременни продукти, основани на баланса между природата и най-новите научни открития с цел да сте здрави, да се чувствате добре и да изглеждате чудеснo. Всички продукти от серията Himalaya Herbals са създадени след задълбочени научни изследвания. От 1930 година компанията се фокусира върху разработването на безопасни и ефективни билкови продукти, които помагат на хората да са по-здрави, пълноценни и красиви. Всеки продукт преминава през научни изследвания, всяка билка използвана в нашите продукти е индивидуално проучена и тествана. Не тестват продуктите си върху животни. 

Manolakis

Manolakis

Naturata

Naturata

Edel

Edel

Bayernland

Bayernland

Merci Chef

Merci Chef

Minoan Gaia

Minoan Gaia

Poco Loco

Poco Loco

Salus

Salus

Biona

Biona

Арон Раис

Арон Раис

Предприятието na Арон Райс е едно от най-модерните до момента на Балканския полуостров. От 2012 компанията е сертифицарана от SGS по стандартите ISO 22000:2005 и ISO 9001:2008. Арон Раис притежава над 20 000 дка собствени оризови полета, цялостно окомплектован машинен парк, модерно силозно стопанство, сушилня, предприятие за преработка на оризова арпа, цех за пакетиране, складове за съхранение на готова продукция.

Chivas Regal

Chivas Regal

Terra Creta

Terra Creta

Балкан Био

Балкан Био

Мандра Тетевен е на пазара над 20 години и е гаранция за високо качествени млечни продукти с автентичен вкус от сърцето на Стара планина. Мандрата се намира в гр. Тетевен и предлага висококачествени традиционни български млечни продукти по оригинални рецепти от 1959 г. Вярват, че в основата на здравословния начин на живот стои пълноценното хранене с естествени продукти. Затова в мандра Тетевен използват само екологично чисто мляко от Тетевенския Балкан.

Lauders

Lauders

Patos

Patos

Център Регион Груп

Център Регион Груп

Scala

Scala

Doctor Wipes

Doctor Wipes

Glendalaough

Glendalaough

Goli Nutrition

Goli Nutrition

Bio Benjamin

Bio Benjamin

Bio Nenjamin откриват страстта си към шоколада през 2014 г. Те започват да експериментират у дома, приготвяйки шоколад от суров какао. Идеята им е да направят първия български органичен суров шоколад, подсладен със сироп от агаве. Страстта им обаче не се забавя и в продължение на няколко години вкусват стотици шоколадови бонбони от цял свят. Това води до новата им страст - шоколад, направен от печени какаови зърна. В началото на 2017 г. стартират производство две нови марки - Benjamíssimo и Happy Benjamino - 16 нови продукта с интересни рецепти. Със своите придобити знания те оборудват фабрика, наемат и обучават главен технолог и цял шоколадов екипаж, за да се запознаят и професионалистират с производствените процеси зад фините вкусове на шоколада. От какаовите зърна, внесени от далечна Никарагуа до „чувственото докосване“ при дегустация на крайния продукт, ще усетите безспорните ползи за здравето и добрия вкус.

Дамяна Резерва

Дамяна Резерва

Бейкърс

Бейкърс

Vitamin Well

Vitamin Well

Dr. Beckmann

Dr. Beckmann

Il Pane Di Anna

Il Pane Di Anna

Martini

Martini

Елиаз

Елиаз

Създадена през 1990 г. фирма Елиаз произвежда голямо разнообразие от качествени хлебни изделия от натурални суровини – ръчни хлябове, заводски хлябове, специални хлябове, кетъринг хлебчета в грамажи от 50гр. до 150 гр., закуски и козунаци. Специално за нуждите ни пшенични брашна, ръжено брашно, брашна от просо, нахут, ориз и лимец се мелят в собствена малка мелница. Някои от брашната се мелят на каменна мелница. Елиаз притежава Сертификати по Международен стандарт за безопасност и качество на храните. Фирмата покрива напълно изискванията по схема, която обхваща всички критерии на стандартите ISO 9001, HACCP, ISO 22000.

Велев

Велев

В модерният цех на фирмата, която е с единствената у нас сушилня на естествена вентилация, освен прочутия Еленски бут правят още сушено филе и свински врат без стабилизатори и добавки, осолени и овкусени само с чубрица и подправки. Бутовете са от българска порода прасета и са съхнали минимум 14 месеца. Носител на златен медал с диплом на международната специализирана изложба „Месомания 2014”.

Черноморски Улов

Черноморски Улов

Bauck Hof

Bauck Hof

Del Monte

Del Monte

Ников

Ников

Фирма „Ников“ започва производство 1996 г., като малка семейна фирма на колбасари, работили над 20 години в сливенския месокомбинат. През годините залагат на качеството и усилията ни не бяха напразни. Утвърдени на пазара като производител на висококачествени колбаси. За това говорят многобройните отличия на конкурси организирани от Асоциация на Месопреработвателите в България (АМБ),  IFFA2010 FRANKFURT AM MAIN и IFFA2011 FRANKFURT AM MAIN. Доставчици на суровини и адитиви са водещите фирми в месния бранш, съвместно с наши и немски технолози се стараем да разширим производствената гама от продукти. Предприятието е с действащи системи за контрол ДПП (добри производствени практики) и HACCP.  Готовите продукти се подготвят, опаковат и доставят на място до клиента ежедневно, съпроводени от необходимите документи и транспортно средство осигуряващо техния хладен превоз. В настоящия момент фирма „НИКОВ“ получи знак от  ЕС за традиционни български продукти за филе „Елена“ и „Панагюрска луканка“. Съвместно със „Сдружение за сурово-сушени български продукти“  успяват да съхранят българския вкус и здравословните продукти за потребителите.

Orgran

Orgran

Изба Боровица

Изба Боровица

Сгушена сред белоградчишките скали и в близост до едноименното село, винарска изба „Боровица“ е ориентирана предимно към създаването на сравнително ограничени партиди вина с изявен характер и носещи спецификата на тероара, а Северозападна България е регион, който предлага добри възможности за получаване на грозде и вино с отличителни характеристики. Поради изключително ограничените количества на преработваното грозде, вината, произвеждани в изба „Боровица“, са в минимални количества, но със силно изявен характер, отразяващ спецификата на тероара. Част от лозята са разположени под известните белоградчишки скали върху червена песъкливо-камениста почва.

Еленски Балканджии

Еленски Балканджии

Развиват своя верига от хранителни магазини във Варна, Велико Търново и Елена, в която продават само стока от местни производители. Продиктите на Еленски Балканджии са произведени в Еленския Балкан и са екологично чисти. Продукцияте използва само качествени български суровини, по стари домашни рецепти и с по-малко консерванти. Произвеждат традиционни месни деликатеси, както и еленски бут със собствена марка.

Bio Verde

Bio Verde

Doves Farm

Doves Farm

Schoenenberger

Schoenenberger

Jack Daniels

Jack Daniels

Rocket Food

Rocket Food

Санди 3

Санди 3

Biodynamic Life

Biodynamic Life

San J

San J

Чили Хилс Фудс

Чили Хилс Фудс

Chilli Hills стартира като търговска марка в началото на  2014-та година и от тогава оперира като бутикова ферма, в която се отглеждат редки видове люти чушки от цял свят. В рамките на няколко часа след брането им, те се обработват и консервират под формата на люти сосове, пасти, маринати и много други разнородни продукти. Основната цел на Chilli Hills е да допринесе за развитието на лютата култура в България като също така даде роден качествен лют продукт на световния пазар на лютото. Всички продукти на Chilli Hills са 100% натурални, без съдържание на консерванти, оцветители и сгъстители. Продуктовата гама надхвърля 40 различни артикула и включва интересни продукти като люта занаятчийска бира, люта ракия, люта гурме сол, лют зехтин и много други, като разбира се и най-лютите чушки в света. Собствената линия „Balkan Hot Sauce“ налага първият занаятчийски лют сос в България, който е и официално най-лютият продукт в страната. Със специалното отношение към качеството на продуктите и утвърждаване на собствен бутиков стил на работа, Chilli Hills се превръща в етикет на качество и лидер на лютия пазар в България.

Златна Ферма

Златна Ферма

Злтана Ферма Златоград е бутикова овцеферма за развъждане на овце от породата лакон. Качеството е от най-голямо значение и затова всеки продукт е внимателно и създаден. Отглеждат високоселектирани агнета. Производството включва също и млечни продукти от истинско мляко.

Беленкая

Беленкая

Marschland

Marschland

Andechser Natur

Andechser Natur

Botega Veneta

Botega Veneta

Gullon

Gullon

Pfaffl

Pfaffl

Михалково

Михалково

Компания Михалково е един от най-старите произ­водители на бути­лирана мине­рална вода в България. Добиването и бутилира­нето на естест­вено газирана вода Михалково в село Михалково, община Смолян, започва още през далечната 1956 г. Само три са минералните извори в света, чиято вода се доближава по състав, вкус и качества до тази в Михалково: Виши във Франция, Боржоми в Грузия и Фахинген в Германия.  Михалковските води са сертифицирани по ISO 9001:2008 и International Food Standarts (IFS). Михалково е единствената естествено газирана минерална вода у нас и на Балканите, както и една от малкото минерални води в Европа, които се добиват в естествено газирано състояние. Благоприятна е за лечение на заболявания на сърдечно-съдовата, храно­смилателната, нервната систе­ма и на ендо­кринно-обменни заболявания.

Active Choice

Active Choice

Exquisa

Exquisa

Hellmanns

Hellmanns

Mehmet Efendi

Mehmet Efendi

Dalla Costa

Dalla Costa

Lupark

Lupark

Еко Милк

Еко Милк

Maldon

Maldon

Cretan Nectar

Cretan Nectar

Балчо Агро Продукт

Балчо Агро Продукт

Предлагат на потребителите натурални растителни продукти, които не съдържат оцветители, овкусители, консерванти или други опасни за здравето съставки. Суровините, които използват, не са ГМО и са придружени от сертификати за отличното си качество и годност. Произвеждат своите продукти в съответствие с всички български и европейски стандарти, касаещи безопасността и контрола на храните. В производствената дейност са внедрени успешно системите за контрол на качеството и безопасността (HACCP и GMP). 

Dr. Keskin

Dr. Keskin

McLLOYDS

McLLOYDS

Contado de gli Acqua Viva

Contado de gli Acqua Viva

Serena

Serena

Serena e производител на сушени плодове и зеленчуци и от няколко години в този бранш. Продукти са с високо качество и  предлагат реална алтернатива на захар. Продуктите са произведени от 100 % натурални плодове и зеленчуци и са подсладени изцяло от природата. Не съдържат добавена захар и са без консерванти, без оцветители, без добавки и се използват се геномодифицирани сортове. Фабриката е разположена в района на град Кюстендил, известен като зеленият град и още като „Овощната градина на България“. Фабриката разполага с 3 тунела за сушене. Процесът на сушене е индиректен - продуктите се сушат чрез топъл въздух, който се затопля от пещи на дърва и като се изпарява само част от водата им. Произвеждат сушени златни и черни череши (с или без костилка), сушени сини сливи (с или без костилка), сушена арония; сушени вишни, сушени ябълки и круши, сушени сладки и люти чушки, сушени домати, сушени шипки, както и Био продукти - сливи, череши и арония и др.

Dr. Konopkas

Dr. Konopkas

Ipek

Ipek

Georganics

Georganics

Makedoniki

Makedoniki

Изба Вила Мелник

Изба Вила Мелник

 

Велинград

Велинград

Дълбочинният произход минерална вода Велинград помага на водата да се филтрира по естествен начин, преминавайки през множество порести скали докато се изкачи до земната повърхност. Този процес е естествен и позволява на минералната структура на водата да се запази, което влияе положително на качеството и чистотата на водата. Минерална вода Велинград има изключително добър минерален баланс и ниска минерализация. Това помага на организма да преработва съдържащите се в нея вещества и не натоварва допълнително функциите на органите. Водата се добива дълбоко под земната повърхност – от до 1200 м дълбочина, при температура около 37 градуса по Целзий. Натурална минерална вода Велинград е ниско минерализирана с обща минерализация 192 мг/л, високо pH, и с изключителни вкусови качества.

 

Изба Карабунар

Изба Карабунар

Козле

Козле

Ферма Козле се намира на 400 метра от град Банско, в подножието на Пирин планина. Историята на стадото датира от 2009 година. Първоначалният брой на нашите кози е около 80 до 240 в момента, като голяма част от тях представители на автохтонната порода кози "Местна дългокоместа" и "Калоферска дългокосместа", които са слабо разпространени. Млекодайността на животните не е висока, но за сметка на това добитото мляко е с доказано високо качество. Мандра Козле се намира в град Разлог и е официално завършена през 2012 година. Предприятието е с капацитет на преработка от 400 литра мляко - дневно и е оборудвано със съвременна техника за Био производство. Мандрата е изградена по европейски проект и отговаря на всичи европейски качествени изисквания. Всички продукти, произведени от Козле ООД са биологично сертифицирани от Ecogruppo Italia. 

 

Лакомско

Лакомско

Мисията на Лакомско е да приготвят вкусна, чиста и полезна храна, с качествени продукти и без излишни добавки. Ястията съдържат свежи съставки, които лесно се намират в кухнята на всеки дом; вдъхновени от семейната трапеза и бабините тефтери и приготвени от професионални готвачи. Лакомско предлага разнообразна селекция от готови ястия, истинска наслада, затворена в кутия, която да улесни ежедневие. За приготвянето на всяка порция Лакомско, се използва иновативната су-вид технология, която запазва хранителните ѝ стойности и позволява по-дълъг срок на годност без консерванти.

Peyman

Peyman

НВН - Билки за красота и здраве

НВН - Билки за красота и здраве

Алин е съкратено от с. Алино, разположено в община Самоков, в полите на Плана планина, само на 40-тина км. от столицата. Според народните предания село Алино, някогашен Алинград, е бил основен търговски център и най-старото населено място в този регион поради природните богатства, които земята предлага. Освен с плодовитостта си, мястото се слави с живописната си природна красота, тъй като е обградено от още 3 планини - Рила, Верила и Витоша. Така че местоположението на фабриката ни никак не е случайно, а е избрано със замисъл и любов към природата - в съзвучие с главна мисия. Предлагат над 100 различни артикула и над 60 пакетирани насипно билки, което позволява да сме Ви полезни в зависимост от Вашите конкретни нужди. Всичките от предлагани продукти са чисти, натурални, без никакви химикали, консерванти или добавки.

Гурме Класа

Гурме Класа

Чисто

Чисто

Голдис Фуудс

Голдис Фуудс

Perma-Guard

Perma-Guard

Cremore

Cremore

Пиногре

Пиногре

Суитли

Суитли

Candy Tree

Candy Tree

Puglia Sapori

Puglia Sapori

Dennree

Dennree

Мандра Герзовица

Мандра Герзовица

Мандра Герзовица се намира в красивата местност "Герзовица", в средните Родопи. В началото, мандрата разполага с 4-5 крави, а асортиментът й се ограничава до краве саламурено сирене. След като мнозина се запознават с истинския и неподправен вкус на сиренето и киселото им мляко, производството им се разраства бързо - закупуват още крави, кози и овце и понастоящем произвеждат три вида кисело мляко и четири вида бяло саламурено сирене. В момента мандрата разполага с 40 крави, 60 овце и 60 кози, а за тях се грижат осем работници. Млечните продукти на мандра Герзовица се правят от 100% чисто прясно мляко и не съдържат растителни мазнини, сухо мляко, консерванти и др. Доказателство за това е неподправения, истински вкус, който няма да остави във вас никакво съмнение за качеството на продуктите. 

Tre Valli

Tre Valli

Contadina

Contadina

Corny

Corny

Glenfiddich

Glenfiddich

Lesieur

Lesieur

Salt of the Earth

Salt of the Earth

Rummo

Rummo

Pure Aura

Pure Aura

Veggie Bel

Veggie Bel

Екосем България

Екосем България

Екосем е семеен бизнес, които развива земеделие от близо 30 години - отглеждане зърнените култури, от които произвеждат  брашно. В сърцето на Дунавската равнина, сами отглеждат специално подбрани сортове пшеница, ръж, лимец, царевица, нахут, спелта, ечемик и тритикале. Получените зърна се смилат бавно на каменна мелница, за да се запази в максимална степен всички полезни витамини, ензими, минерали, фитохимикали и фибри. Не добавят никакви избелители, консерванти и изкуствени добавки. Грижливо пакетират на ръка всеки плик с натурално брашно. Целта на Екосем е да дадат на хората не само качествен продукт, но и искрица от любовта към земята. Колкото по-близо сме до тази земя и всичко, което ражда тя, толкова по-добре ще се чувстваме както здравословно, така и духовно.

 

Roseys mark

Roseys mark

Moet Chandon

Moet Chandon

Green Organic Vegetable

Green Organic Vegetable

Nutrigold

Nutrigold

Lo Salt

Lo Salt

KING ADAMS

KING ADAMS

Warsteiner

Warsteiner
+359885311825 +359876073907 Пон-Нед 09:00-19:00ч viber viber
АГРОЗОНА ООД - ЕИК 204474916
бул. Христо Ботев N18, София, България

Адрес 380 МАРКЕТ: София, бул. Витоша N99
Работно време: Всеки ден от 08:00 дo 20:00 часа.
Контакти: +359 885 311 825, online@380market.bg
Създаден © 2020 - 2021 380market.bg         Всички права запазени         Софтуерни решения от BETALIVE MANAGEMENT

Този сайт използва бисквитки (cookies). Научи повече Съгласен съм

Затвори

Полето за търсене е некоректно попълнено

Email-а трябва да е съществуващ.
То трябва да съдържа поне два символа, като допустими символи са големи и малки латински и кирилишки букви, цифри и символите . , _ - / ( ) и интервал.